DE DOORZICHTIGE BEUGEL

INVISALIGN ORTHODONTIE

De beugel van Invisalign® is een A-merk aligner om de stand van uw tanden te corrigeren. Bijna alle orthodontie-behandelingen kunnen hiermee uitgevoerd worden. Kom vrijblijvend langs voor een gesprek.


https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/Invisalign-Top.jpg

Liever een onzichtbare beugel? In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het voor volwassenen mogelijk een doorzichtige beugel te dragen. De Invisalign® beugel maakt dit mogelijk. Wij werken volgens deze methode en kunnen deze beugel voor je aanmeten. Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet.

https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/Invisalign-vs-clear-ceramic-braces.jpg

De beugel van Invisalign® aanbrengen

Er wordt er aangegeven waar de witte blokjes geplakt worden voor extra houvast voor de beugel. Deze witte vullingen zijn in de simulatie in het rood aangegeven. Ook wordt er eventueel gesliced. Dit is het smaller maken van de tanden en kiezen door een klein beetje glazuur weg te vijlen. Dit gebeurt maximaal 0,25 mm per tand (0,5mm voor een tussenruimte van 2 tanden). Het totale glazuur is ongeveer 2 mm dik.

Een behandelplan maken voor jouw Invisalign® beugel

Dit plan wordt na beoordeling door een orthodontist van Invisalign® en uw tandarts zo nodig aangepast tot de tandarts, in overleg met U, tevreden is. Dan wordt er aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Elk bitje draagt u 2 weken, dus daarmee kunt u uitrekenen hoe lang u de beugel van Invisalign® moet dragen. Zodra u besluit het behandeltraject in te gaan worden de bitjes voor u op maat gemaakt. Voor een volledige behandeling zijn er, in de meeste gevallen, ongeveer 18-36 Aligners nodig. Dit komt meestal neer op een behandeling van ongeveer 9 tot 18 maanden.


VRAAG ONS GEHEEL VRIJBLIJVEND NAAR EEN PRIJSOPGAAF


CONTACT

+31 (0)76 – 88 919 10
info@tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl

Tijdens het eerste gesprek worden uw wensen en de mogelijkheden besproken. Aan de hand van dit gesprek bepalen we of de beugel van Invisalign® de oplossing biedt in uw situatie.
De afdrukken worden bij ons digitaal gemaakt met behulp van een mondscanner, en we kunnen u direct een eerste 3d-simulatie laten zien van het eindresultaat. In de simulatie ziet u de tanden en kiezen bewegen. Zo ziet u hoe uw lach aan het einde van het behandelplan kan worden.


https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/invisalign-1.jpg

Het dragen van de beugel

Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat je de bitjes de hele dag draagt. Alleen met eten (en soms met drinken) en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal je elke keer voelen dat het bitje de tanden de juiste richting op drukt.
Na het verplaatsen van de tanden en kiezen zal de eindstand nog gestabiliseerd worden voor ongeveer 3 maanden. Daarna zal er een spalk geplaatst worden. De behandeling is nu afgerond.

VOORDELEN
– de aligners zijn doorzichtig, het valt minder op, dat je een beugel draagt.
– de aligners zijn uitneembaar, je kan je tanden goed poetsen en normaal eten.
– de behandeltijd is voorspelbaar en vaak korter dan bij een traditionele slotjes-beugel

NADELEN
– de aligners vergen discipline van de drager, je moet je beugel 22 uur per dag in houden.
– telkens als je eet of drinkt (behoudens water) moeten de aligners uit de mond gehaald worden, en moet je de tanden weer poetsen. Dit kan vervelend zijn, voor mensen die van veel tussendoortjes houden.


KIES NU VOOR EEN KAARSRECHT GEBIT

VRAAG ONS GEHEEL VRIJBLIJVEND NAAR EEN PRIJSOPGAAF

(c) Tandartsenpraktijk Kieskeurig - Dé Tandarts voor Breda