DE DOORZICHTIGE BEUGEL

INVISALIGN ORTHODONTIE

De beugel van Invisalign® is een A-merk aligner om de stand van uw tanden te corrigeren. Bijna alle orthodontie-behandelingen kunnen hiermee uitgevoerd worden. Kom vrijblijvend langs voor een gesprek.


https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/Invisalign-Top.jpg

Invisalign® in Breda

Bij Tandartsenpraktijk Kieskeurig kunt u terecht voor een onzichtbare Invisalign®-beugel in Breda. In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het voor volwassenen mogelijk deze doorzichtige beugel te dragen. Wij werken volgens deze methode en kunnen deze beugel voor je aanmeten. De Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden uw tanden en kiezen recht gezet.

https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/Invisalign-vs-clear-ceramic-braces.jpg

De beugel van Invisalign® aanbrengen

Bij deze behandeling wordt er aangegeven waar de witte blokjes geplakt worden voor extra houvast voor de beugel. Deze witte vullingen zijn in de simulatie in het rood aangegeven. Ook moeten uw tanden eventueel gesliced worden. Dit is het smaller maken van uw tanden en kiezen door een klein beetje glazuur weg te vijlen. Dit gebeurt maximaal 0,25 millimeter per tand (0,5 millimeter voor een tussenruimte van twee tanden). Het totale glazuur is ongeveer twee millimeter dik.

Een behandelplan maken voor uw beugel

Het behandelplan wordt na beoordeling door de orthodontist van Invisalign®, uw tandarts en u toegepast. Hierna wordt er aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Elk bitje draagt u twee weken, dus zo kunt u uitrekenen hoe lang u de beugel van Invisalign® moet dragen. Zodra u besluit het behandeltraject in te gaan, worden de bitjes voor u op maat gemaakt. Voor een volledige behandeling zijn er, in de meeste gevallen, ongeveer achttien tot 36 Aligners nodig. Dit komt meestal neer op een behandeling van ongeveer negen tot achttien maanden.

Tijdens het eerste gesprek worden uw wensen en de mogelijkheden besproken. Aan de hand van dit gesprek bepalen we of de beugel van Invisalign® de oplossing biedt in uw situatie. De afdrukken worden bij ons digitaal gemaakt met behulp van een mondscanner en we kunnen u direct een eerste 3d-simulatie laten zien van het eindresultaat. In de simulatie ziet u de tanden en kiezen bewegen. Zo ziet u hoe uw lach aan het einde van het behandelplan kan worden.

Maak een afspraak voor de Invisalign®

De Invisalign®-beugel is een doorzichtige beugel die uw tanden weer rechter maakt. Deze beugel is uitneembaar en doorzichtig en is dus dé oplossing als u geen slotjes-beugel wilt. Bij ons staat mondzorg op de eerste plaats en onze tandartsen zorgen ervoor dat uw weer kunt genieten van uw gebit. Neem telefonisch contact met ons op voor deze behandeling door te bellen naar 076 – 88 919 10 of vul ons contactformulier in.


VRAAG ONS GEHEEL VRIJBLIJVEND NAAR EEN PRIJSOPGAAF


CONTACT

+31 (0)76 – 88 919 10
info@tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl


https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/invisalign-1.jpg

Het dragen van de beugel

Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat u de bitjes de hele dag draagt. Alleen met eten (en soms met drinken) en poetsen is het van belang de Invisalign®-beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal je elke keer voelen dat het bitje de tanden de juiste richting op drukt. Na het verplaatsen van de tanden en kiezen zal de eindstand nog gestabiliseerd worden voor ongeveer drie maanden. Daarna zal er een spalk geplaatst worden. Hierna is de behandeling is afgerond. Hieronder ziet u de voor- en nadelen van de Invisalign®-beugel:

VOORDELEN

  • De aligners zijn doorzichtig. Het valt hierdoor minder op dat u een beugel draagt.
  • De aligners zijn uitneembaar, dus u kunt uw tanden goed poetsen en normaal eten.
  • De behandeltijd is voorspelbaar en vaak korter dan bij een traditionele slotjes-beugel.

NADELEN

  • De aligners vergen discipline van de drager dus u moet uw beugel 22 uur per dag in houden.
  • Telkens als u eet of drinkt (behoudens water) moeten de aligners uit de mond gehaald worden en moet u uw tanden weer poetsen. Dit kan vervelend zijn voor mensen die van veel tussendoortjes houden.

KIES NU VOOR EEN KAARSRECHT GEBIT

VRAAG ONS GEHEEL VRIJBLIJVEND NAAR EEN PRIJSOPGAAF

(c) Tandartsenpraktijk Kieskeurig - Dé Tandarts voor Breda