DE DOORZICHTIGE BEUGEL

INVISALIGN ORTHODONTIE

Invisalign is het A-merk aligner om de stand van je tanden te corrigeren. Bijna alle orthodontie-behandelingen kunnen hiermee uitgevoerd worden. Kom vrijblijvend langs voor een gesprek.


https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/Invisalign-Top.jpg

Liever een onzichtbare beugel? In plaats van een normale metalen slotjesbeugel is het voor volwassenen mogelijk een doorzichtige beugel te dragen. De Invisalign® methode maakt dit mogelijk. Wij werken volgens deze methode en kunnen deze beugel voor je aanmeten. Invisalign® is een doorzichtige beugel gemaakt van kunststof. Hij is dun, transparant en uitneembaar. Met behulp van een computersimulatie wordt een reeks doorzichtige bitjes gemaakt. Met deze bitjes worden de tanden en kiezen recht gezet.
.

https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/Invisalign-vs-clear-ceramic-braces.jpg

Tijdens het eerste gesprek wordt met jou gesproken over jouw wensen en wat de mogelijkheden zijn. We leggen uit wat exact de bedoeling is en we bekijken samen of de invisalign® beugel iets voor jou is.
De afdrukken worden bij ons digitaal gemaakt met behulp van een mondscanner, en we kunnen je direct een eerste 3d-simulatie laten zien van het eindresultaat. In de simulatie zie je de tanden en kiezen bewegen. Zo zie je hoe jouw lach aan het einde van het behandelplan kan worden. Ook wordt er aangegeven waar de witte blokjes geplakt worden voor extra houvast voor de beugel. Deze witte vullingen zijn in de simulatie in het rood aangegeven. Ook wordt er eventueel gesliced. Dit is het smaller maken van de tanden en kiezen door een klein beetje glazuur weg te vijlen. Dit gebeurt maximaal 0,25 mm per tand (0,5mm voor een tussenruimte van 2 tanden). Het totale glazuur is ongeveer 2 mm dik.
Dit plan wordt na beoordeling door een orthodontist van invisalign® en uw tandarts zo nodig aangepast tot de tandarts, in overleg met U, tevreden is. Dan wordt er aangegeven hoeveel bitjes er nodig zijn. Elk bitje draag je 2 weken, dus daarmee kan je gelijk uitrekenen hoe lang je ongeveer bezig bent met de beugel.


VRAAG ONS GEHEEL VRIJBLIJVEND NAAR EEN PRIJSOPGAAF


CONTACT

+31 (0)76 – 88 919 10
info@tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl

Zodra je in overleg met ons besluit het behandeltraject in te gaan worden de bitjes voor jou op maat gemaakt. Voor een volledige behandeling zijn er, in de meeste gevallen, zo’n 18-36 Aligners nodig. Dit komt meestal neer op een behandeling van ongeveer 9 tot 18 maanden.
Om tot een goed resultaat te komen is het de bedoeling dat je de bitjes de hele dag draagt. Alleen met eten (en soms met drinken) en poetsen is het van belang de beugel te verwijderen. Gedurende de behandeling zal je elke keer voelen dat het bitje de tanden de juiste richting op drukt.
Na het verplaatsen van de tanden en kiezen zal de eindstand nog gestabiliseerd worden voor ongeveer 3 maanden. Daarna zal er een spalk geplaatst worden. De behandeling is nu afgerond.


https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2017/08/invisalign-1.jpg

VOORDELEN
– de aligners zijn doorzichtig, het valt minder op, dat je een beugel draagt.
– de aligners zijn uitneembaar, je kan je tanden goed poetsen en normaal eten.
– de behandeltijd is voorspelbaar en vaak korter dan bij een traditionele slotjes-beugel

NADELEN
– de aligners vergen discipline van de drager, je moet je beugel 22 uur per dag in houden.
– telkens als je eet of drinkt (behoudens water) moeten de aligners uit de mond gehaald worden, en moet je de tanden weer poetsen. Dit kan vervelend zijn, voor mensen die van veel tussendoortjes houden.


KIES NU VOOR EEN KAARSRECHT GEBIT

VRAAG ONS GEHEEL VRIJBLIJVEND NAAR EEN PRIJSOPGAAF

(c) Tandartsenpraktijk Kieskeurig - Dé Tandarts voor Breda