KINDEREN EN GEWOON-GAAF

Kinderen worden bij ons in de praktijk behandeld volgens de zgn. Gewoon-Gaaf methode. Dit is een behandelplan, ontwikkeld door het Ivoren Kruis, waarbij de caviteiten bij kinderen met 70% verminderen.

DOWNLOAD HIER UW KLEURPLAAT VOOR DE OPEN DAG

Kindertandarts in Breda

De kindertandarts bij Tandartsenpraktijk Kieskeurig in Breda werkt met de Gewoon-Gaaf methode. Deze methode is een cariëspreventiemethode voor ieder individueel kind van nul tot achttien jaar en zijn ouders/verzorgers. Met deze preventiemethode laat de kindertandarts de ouder en het kind zien wat de eigen invloed is op het ontstaan en vooral het voorkomen van cariës. Wie goed zijn tanden goed poetst en er een verstandig consumptiepatroon op nahoudt, kan zijn gebit gewoon gaaf houden!

Kindertandarts Breda

Uit recent wetenschappelijk onderzoek in Nederland (dr. Erik Vermaire 2013) blijkt dat de Gewoon Gaaf-methode tot 70% minder caviteiten kan leiden. Doe ook mee met Gewoon Gaaf! (voor meer info: zie knop onderaan deze pagina)

Hoe gaat onze kindertandarts te werk?

Met de Gewoon-Gaaf methode signaleert de kindertandarts eventuele problemen en pakt deze op tijd aan. Door middel van de poetsinstructie die u van de kinderartstandarts en/of preventieassistente krijgt, kan het melkgebit al vanaf het eerste tandje goed verzorgd worden. Door deze methode went u kind ook aan de tandartsstoel, de tandarts en de witte jassen. Dit voorkomt tandartsangst in de toekomst. Het is erg belangrijk dat u op tijd met uw kind naar de tandarts gaat. Wij adviseren u om uw kind vanaf de doorbraak van de eerste tand (zes tot 12 maanden) mee te nemen voor een controle. We proberen de ouders te ondersteunen bij de gebitsverzorging van de kinderen. Indien nodig zullen wij u vaker uitnodigen in onze praktijk. Is uw kind al wat ouder? Dan kijkt onze orthodontist graag mee of hij of zij misschien wel een beugel nodig heeft.

Kindvriendelijkheid bij onze praktijk

Kindvriendelijkheid is een belangrijk aspect bij onze praktijk en staat daarom centraal. Angst voor de tandarts ontstaat vaak al in de jonge jaren van een kinderleven en dit is iets wat voorkomen moet worden. Hier helpt onze angsttandarts bij. Ook hebben we een speciale kinderkamer ingericht waarin de preventie-assistente (onze tandenfee) haar werkzaamheden verricht. Deze tandenfee wint eerst het vertrouwen van uw kind. Dit doet zij door de kinderen stapsgewijs aan de tandheelkundige behandeling te laten wennen. De kinderen worden gemonitord door de kindertandarts en er worden duidelijke afspraken gemaakt. Indien nodig wordt er een goed beeld geschetst van de volgende behandeling.

Neem contact met ons op om een afspraak voor uw kind te maken

Bent u op zoek naar een tandarts nabij Princenhage in Breda? De kindertandarts in onze praktijk geeft u meer informatie over onze Gewoon-Gaaf methode zodat de mondgezondheid van uw kind in orde blijft. Bent u nog geen bestaande patiënt bij onze praktijk? Vul dan ons contactformulier in of bel naar 076 – 88 919 10 en plan uw afspraak bij de kindertandarts in.


Afspraak makenMeer info Gewoon-Gaaf
https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2015/11/diensten-restauratie-320x200.jpg

https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2015/11/diensten-angst-320x200.jpg

https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2015/11/diensten-cosmetisch-320x200.jpg

https://www.tandartsenpraktijk-kieskeurig.nl/wp-content/uploads/2015/11/diensten-implantaten-320x200.jpg

(c) Tandartsenpraktijk Kieskeurig - Dé Tandarts voor Breda